Vägen till Frihet
Likes
160
Antal inlägg
234
Följare
73
Medals
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), vistas hela eller delar av året i ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed
8 May 2015

Om bloggen Vägen till Frihet

Uppdatering 2017-08-01

Från och med 2018 kommer vi att vara på varmare breddgrader 3-4 månader per år samt ytterligare någon månad i Sverige på sommaren. Våra passiva inkomster täcker mer än väl detta lilla äventyr inkl alla kostnader vi har kvar i Sverige. Vi fortsätter självklart att bygga vidare på vår pengamaskin och rör oss tveklöst i rätt riktning. Vårt långsiktiga mål är att helt kunna leva av de passiva inkomster vi får och därmed äga vår tid fullt ut. Som läget är just nu har vi dock arbeten vi trivs väldigt bra med varför alternativet att helt sluta jobba inte känns speciellt lockande.

I juni 2014 startade jag bloggen Vägen till Frihet (http://vagentill-frihet.blogspot.se) som på relativt kort tid fick många engagerade läsare. Efter dialog med teamet bakom Trade Venue kändes det rätt att börja blogga här istället för på blogspot. Jag gillar nämligen plattformen och tror att det finns fin potential för ekonomi- och aktieintresserade att utbyta kunskaper och erfarenheter. 

Så vem är då jag? Jag är född på 70-talet, har fru (också 70-talist) samt en dotter i skolåldern. Vi bor sedan drygt 10 år tillbaka i tiden i en villa i en förort till Stockholm. Till vardags arbetar jag inom IT-branschen i en företagsledande befattning, en bransch jag varit verksam inom sedan senare halvan av 1990-talet. Min fru arbetar som affärsområdeschef och projektledare i en närliggande bransch. Våra arbeten är på många sätt intressanta och ibland till och med inspirerande. Problemet med våra arbeten är dock att de kräver så enormt stora mängder energi och tid av oss vilket skapar stor obalans i livet.

Sedan 2014 har därför en dröm börjat växa sig allt starkare hos oss. Det är en dröm som vi nu faktiskt börjar tro på att vi kan nå! När vi når drömmen, för nå dit på ett eller annat sätt ska vi, så tänker vi kliva ut ur det energislukande ekorrhjulet och ägna vår tid åt sådant vi verkligen värdesätter - mer tid för varandra, mer tid att ägna åt olika projekt som vi brinner för på riktigt och att faktiskt bara få vara.

[img="public://forum-images/phra-nang-krabi-thailand.jpg"]

Vårt mål är att senast år 2020 ha byggt upp en tillräckligt stor pengamaskin som gör det möjligt för oss att leva av våra passiva inkomster. Drömmen är att bosätta oss i ett annat land med ett varmt och skönt klimat (sannolikt Thailand) och där levnadskostnaderna är betydligt lägre än här i Sverige.

På den här bloggen kan alla som vill ta del av vår resa mot ekonomisk frihet och, viktigast av allt, mot ett liv där vi kan stå på sidan om ekorrhjulet (ifall vi vill) och istället för att trampa så svetten lackar ta till vara på det fina i livet. Bloggen handlar om t ex investeringar, aktier, fonder, vår väg på den (troligen) krokiga vägen till frihet, livsåskådning och vår målmedvetna marsch mot att äga vår tid. Välkommen!

I de kommande sex inläggen kommer jag att publicera några av de mest lästa inläggen från bloggen Vägen till Frihet.

Med vänlig hälsning
/Vägen till Frihet

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Tagging