Vägen till Frihet
Likes
160
Antal inlägg
230
Följare
74
Medals
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), vistas hela eller delar av året i ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blog

Status planeringsarbetet (del 1 av 2)

Då var det dags att redogöra lite mer i detalj för hur vår plan inför Thailandsäventyret ser ut. Som jag varit inne på i tidigare inlägg är alla större potentiella hinder nu undanröjda vilket så klart har varit högsta prioritet. I korta drag:

 

 

Tjänstledighet

Både herr och fru VtF har beviljats tjänstledigt och det gick dessutom väldigt smidigt. Våra arbetsgivare tog det på rätt sätt och tycker att det låter fantastiskt kul för oss. Vilken underbar inställning! Fru VtF kommer att jobba c:a 20% från Thailand och herr VtF kommer troligen jobba något liknande även om upplägget är lite mer fritt. Det känns bra!

 

Skolplikt

Vår dotter kommer att gå på Sanuk - Svenska skolan som känns som en riktigt mysig skola med engagerade lärare i fantastisk miljö. Som sagt, vi har varit där förra året då vi träffade rektorn samt flera lärare och det var wow känsla på den. Skolan följer dessutom hemskolans planering fullt ut vilket gör allt så mycket enklare. Sanuk har också kontakt med hemskolan såväl före, under som efter vistelsen.

 

Rektorn på vår hemskola i Sverige samt även klassföreståndaren tycker dessutom att det här låter som en lysande idé och tänker backa upp oss fullt ut. Det betyder t ex att de kommer att förse oss med allt material vi behöver ha med oss samt ställa upp med tid både innan, under och efter vistelsen. All planering på vår hemskola finns dessutom elektroniskt så vår dotter kommer att ha med sig skol iPaden där vi kan ta del av all detaljplanering, vilka uppgifter som ska göras och även lämna in uppgifter vid behov.

 

Ekonomi

Som jag skrivit om tidigare är vi alltså i mål och har nu passiva inkomster (aktieutdelningar) som med god marginal täcker vårt årliga äventyr.

 

Nu när alla större hinder är undanröjda har vi istället kunnat ägna oss åt den betydligt roligare delen av planeringsarbetet. Det handlar t ex om att välja bostad, fixa plats på skolan, boka flyg och transporter, boka resor/utflykter, fixa med visum mm. Här har vi nu kommit väldigt långt och läget är som följer:

 

Flyg och hotell t/r Arlanda - Bangkok

Flyg tur och retur är nu bokat och betalt samt att vi även har förbokat transport från flygplatsen till vårt första hotell. Bangkok är definitivt en kul stad att vistas i några dagar även om jag personligen aldrig skulle vilja stanna där någon längre period.

 

Det första hotellet vi kommer att bo på i Bangkok!

 

Bangkok är en stad som erbjuder massor av sevärdheter, härlig storstadspuls och mängder av trevliga restauranger som serverar makalöst god mat. Av den anledningen både inleder och avslutar vi äventyret med några dagar i Bangkok. Hotellen vi kommer att bo på är dessutom bokade och betalda.

 

Vi passar också på att bo på detta hotell vid Riverside.

 

På hemvägen passar vi också på att stanna i Bangkok några dagar. Det känns som en kul avslutning på 2018 års utlandsäventyr.

 

Här bor vi på hemvägen, ser magiskt ut om jag får säga det själv :)

 

I nästa inlägg får ni resten av planeringen och var vi står. Då ska jag bland annat gå igenom det här med visum, val av bostad samt planerade resor och utflykter.

Anonymous's picture
Markus (not registered)

Vad för boende tänkte ni hyra när ni endast är borta 3 månader? Tänk på all privatuthyrning av bostad är olaglig i thailand om den inte sträcker sig minst 1 år. Jag hade detta problem när jag letade bostad i thailand ville egentligen hyra 6 mån men finns inprincip ingen mäklare lr dyl som ville träffa mig om jag inte gick med på hyra ut ett år.

Vägen till Frihet's picture
160
230
74
0
Vägen till Frihet

Vi har hyrt en villa genom ett ställe vi vet är pålitligt (kontakter från tidigare vistelse) så inga problem. Du kan hyra kortare tid än 3 mån också ifall du vill, men då lär du få ett sämre pris, i övrigt inga problem och fullständigt lagligt.

Anonymous's picture
PeterM. (not registered)

Kan du länka till stället för hemresan? Ser väldigt fint ut. Tack!

Vägen till Frihet's picture
160
230
74
0
Vägen till Frihet

Absolut, hotellet heter Clover Asoke och ligger i området Sukhumvit.

http://www.hotelclover-th.com/gallery/

Anonymous's picture
Angående uthyrning (not registered)

Angående problem att hyra månadsvis i Thailand så beror det nog i så fall väldigt mkt på var man bor.

i Jomtien/Pattaya och förmodligen även Rayong finns det gott om folk som äger en lägenhet i en Condo och hyr ut den veckovis/månadsvis när dom inte själva bor där. Ska man stanna länge blir det billigare än hotell, även om hotell är billiga i Thailand.

Huruvida det är lagligt eller ej att hyra ut på detta vis vet jag inte men om det är olagligt tror jag att risken främst ligger hos den som hyr ut sig lägenhet.

 

Vägen till Frihet's picture
160
230
74
0
Vägen till Frihet

Ja visst är det så att det går att hyra både kort och lång tid. Vi blir ju borta ett gäng månader och då vill vi definitivt ha vårt egna ställe med möjlighet att laga mat etc. Självklart blir det alternativt billigare än att bo på hotell dessutom.

Anonymous's picture
Marie Höglund (not registered)

Hej, läser att ni skall till Koh Lanta och er dotter skall gå på Sanuk. Jag har själv jobbat på Sanuk två läsår och kan bara säga att ni kommer att få det så bra. Vi saknar Lanta och Thaiarna och pratar ofta om vår tid där. Det var det bästa vi har gjort. 

När ni tar er en tripp på ön och strax innan "spökhotellet" (ett hotell som inte byggdes färdigt)  på klong kong-stranden, så finns det en souvenirbutik mitt emot. Stanna gärna till och tanka och titta in affären och lär känna denna underbara lilla familj. Det är en butik som har bra priser och framförallt, fasta priser,så man slipper att pruta.  Hälsa gärna från Marie och Simon. Vi bodde granne med dom innan de flyttade. 

Jag hoppas att det går riktigt bra för er och njut av er tid.

Comment as anonymous user or register/login
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Tagging