Vägen till Frihet
Likes
160
Antal inlägg
234
Följare
73
Medals
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), vistas hela eller delar av året i ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blog

Om 5 månader smäller det!

Ja det är faktiskt sant. Om bara 5 månader smäller det! Vi har kämpat, vi har krigat och vi har, med bestämda steg vandrat på vägen till frihet. Nu äntligen ska vi få smaka på vinsten av detta mångåriga projekt. Resultatet blev en jackpot =)

 

 

 

Frihetsplanen del 1 är i hamn och nu i januari 2018 bär det därför iväg till varmare breddgrader under drygt 3 månader. Att vi nu har möjlighet att göra så här varje år är fortfarande smått overkligt, men det är lönen vi får för vårt långsiktiga arbete mot att äga vår tid. Våra passiva inkomster är nu så stora att de med fin marginal täcker detta spännande årliga äventyr vilket även inkluderar alla kostnader vi har kvar i Sverige då vi befinner oss utomlands.

 

Den mångåriga kampen har ju inte heller bara handlat om att komma i mål med det ekonomiska utan även om att få ihop alla praktiska bitar runt omkring, t ex vad gäller tjänstledighet. På det temat skrev jag några av bloggens mest lästa inlägg:

 

  1. Fullgöra skolplikten på annat sätt
  2. Beviljad tjänstledighet från arbetsgivaren

Alla pusselbitar har nu fallit på plats och vi är därmed redo för detta äventyr. Tjänstledighet - check, att vår dotter får Fullgöra skolplikten på annat sätt - checkEkonomi - check. Nu återstår några praktiska bitar kvar, men inga hinder utan bara uppgifter som måste fixas, t ex fixa med visum.

I nästa inlägg ska jag delge er läsare mer information om hur vår reseplan ser ut, vilka kommande aktiviteter vi har att genomföra mm. 

 

Önskar er alla en riktigt trevlig kväll!

 

Anonymous's picture
Snålgrisen (not registered)

Grattis till att ni kommit så pass långt. Det känns lite krångligt med små barn med skola etc, men ni har lyckats lösa det vilket är helt ljuvligt.

Njut av värmen och fortsätt håva in utdelningar. Snålgrisarna saknar kanske 50% av de utdelningar som behövs för att bli "fria" men vi har lång tid på oss...

 

 

Ekonomitankar's picture
13
30
0
0
Ekonomitankar

Grattis och helt fantastiskt.

Läser gärna om hur ni fick mer er era arbetsgivare i detta!

Vägen till Frihet's picture
160
234
73
0
Vägen till Frihet

Tack! Ja det känns helt underbart ärligt talat. Som du säger, det är en del krångel att fixa med bra skola osv,men ingenting är omöjligt och nu har vi löst det på bästa sätt tycker vi. Hela familjen längtar nu kopiöst, men samtidigt passar vi på att njuta av den svenska sommaren och några dagars ledighet till. 

Hehe, ja utdelningar trillar in hela tiden så det är ju inte trist. De rullar t om in även när jag sitter i solstolen med en drink i handen, visst är det fantastiskt? :)

Vägen till Frihet's picture
160
234
73
0
Vägen till Frihet

@Ekonomitankar

Det var faktiskt väldigt enkelt att få med våra respektive arbetsgivare på detta. Vi hade definitivt förväntat oss att det skulle bli mycket krångligare, men så blev det alltså inte. Vi sa det helt enkelt bara och reaktionen blev "ohh vad kul för er, tråkigt för oss förvisso, men nu när ni har den här möjligheten är det klart att ni ska göra det. Ni kommer väl tillbaka?". Jag blev lite ställd faktiskt för jag hade inte riktigt förväntat mig den reaktionen :)

En stor fördel tror jag det var att vi sa till i mycket god tid (nästan 1 år innan). Det gav oss möjlighet att gemensamt planera för frånvaron samt även lösa hur och med vad vi skulle kunna bistå även när vi befinner oss i Thailand.

Vi får nog tacka vår lyckliga stjärna för att vi har så bra arbetsgivare för jag kan verkligen förstå om inte alla reagerar på samma sätt. 

Comment as anonymous user or register/login
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Tagging