Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1452
Följare
64
Medals
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blog

Lysningstips - Bigger Pockets Money

Behövs det verkligen en ny ekonmi podcast? Det kan man verkligen fråga sig men sen kommer det en ny och man inser att det finns nya perspektiv att ta in och nya format som förmedlar nya budskap. 

En relativt ny amerikans podcast som jag gillar är Bigger Pockets Money som leds av Mindy Jensen och Scott Trench det som gör denna så intressant är först att värdarna själva är ekonmiskt oberoende men fortsätter att arbeta med sådant som de tycker är kul men också att de har en härlig dynamik. För egen del gillar jag verkligen detta koncept med två värdar som själva är väldigt insatta och engagerade i ämnet. Kul också med en podd med en kvinnlig och en manlig värd där båda tar lika mycket plats! 

Länken ovan är till Youtube men podden finns självklart också i alla podcatchers. Detta är avsnitt två där Mindy invervjuad Scott.

Hoppas ni gillar! Vad är annars era favoriter?  

Tagging (blog): 
Anonymous's picture
Kalle56 (not registered)

Trevligt!
Du har möjligen inte länken till när dom samtalar med mmm?

Fantastiska Farbror Fri's picture
308
1452
64
0
Fantastiska Far...

Hej Kalle och tack för din kommentar, 

Den finns här...tror dock inte den finns som youtube video vilket är något som jag tror att de lagt till på senare avsnitt. 

 

Anonymous's picture
Dr K (not registered)

Framgångspodden med Alex Perleros är ofta intressant. Inte alltid ekonomi, men en del kan vara inspirerande trots det. :)

Fantastiska Farbror Fri's picture
308
1452
64
0
Fantastiska Far...

Hej Dr K och tack för din kommentar, 

Jag gilllar också framgångspodden och då speciellt de avsnitt där lite oväntade gäster är på besök. När Alexander Perleros som själv är entreprenör och har den där lite glättiga säljaar stllen möter någon som liknar honom tycker jag dock att det blir lite onyanserat och överglättigt för min smak. 

Anonymous's picture
Mr D (not registered)

Mycket intressant lyssning kring Scotts framgångar kring "fastighetshackande". Jag fundera på om de finns någon svensk motsvarighet till detta? 

Det ända jag kan komma på var två personer som intervjuades här:

https://rikatillsammans.se/tjana-pengar-bo-gratis/

 

 

Fantastiska Farbror Fri's picture
308
1452
64
0
Fantastiska Far...

Mr D,

"House-hacking" är verkligen ett exempel som jag gillar på att tänka smartare. Det handlar inte (nödvändigtvis) om att bli en stor hyresvärd och att tjäna en massa pengar det handlar om att själv få fritt boende samtidigt som man erbjuder någon eller några andra att hyra ett bonde (det är brist på hyresbostäder i stort sett övereallt så det kan verkligen ses som en samhällstjänst). Kombinera fritt boende, ingen transportkostnad (som Scott) med normal sparsamhet och en vanlig lön och man är snabbt en väldigt bra bit på väg mot friheten. 

Jag känner några personer som är på väg att göra något liknande. Sen vet jag flera personer som är hyresvärdar men där handlar det mer om att bekosta en ganska dyr livsstil och då tycker jag nog inte att det är "house-hacking". 

Anonymous's picture
Malin (not registered)

Tack för tipset :)

Comment as anonymous user or register/login
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Tagging