Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
600
Följare
45
Medals
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blog

Månadsrapportering + 27 163 kr

 

 

Igår skrev jag ett inlägg om min rekordutdelning som jag fick under Maj månad, hela 11960kr. Månadsrapporteringen för Maj är inte heller så dålig, mina konton steg med 1,62% som motsvarar 27 163 kr. Det är fina summor det. Mycket av den utvecklingen kan jag tacka min favorit Castellum för, som steg med 8% senaste månaden.

Mina konton har jag hos Avanza, som jag tycker är den bästa nätmäklaren. Om du inte har ett konto där så öppna ett och sköt dina egna affärer, det kommer du tjäna på.

 

Under månaden har jag gjort en del transaktioner och förändringar. I bolåneportföljen har jag sålt av aktier för ungefär 130 000 kr och det gjorde jag för att minska risken i portföljen eftersom det är lånade pengar. Om sedan börsen sjunker kraftigt har jag mer kapital att skjuta in med.

 

Förvaltningskostnaden för aktiedelen i portföljen är runt 0,42% räknat på hela året, totalt 1697 kr. Det är alldeles för högt och den kostnaden måste jag få ner till en nivå runt 0,15%. Se diagram på hur det utvecklas.

 

 

 

Tagging (blog): 
Comment as anonymous user or register/login
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (35)

Tagging