Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medals
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blog

Vi småsparare kan vara lurade igen på ppm fondavgifter.

Nu är det köpstopp igen, ska det vara så här att vi småsparare ska betala de här skurkarna?.

Det tak som Pensionsmyndigheten har för fondavgifter. Enligt bestämmelserna får ingen aktiefond ha en högre fondavgift än 0,89 procent inom premiepensionssystemet. Men de totala kostnaderna kan vara betydligt högre, utan att spararna vet om det. Courtaget måste nämligen inte redovisas på Pensionsmyndighetens fondtorg, men varför?.

 

Courtaget kan verkligen påverka avkastningen. Trots det behöver fondbolagen inte redovisa courtaget för spararna på Pensionsmyndighetens fondtorg. Det gör att den verkliga kostnaden kan vara både tre, fyra och fem gånger högre än vad spararna tror, ska det vara så här att vi småsparare ska betala de här skurkarna?.

 

Courtaget kan få konsekvenser för det samlade pensionssparandet efter ett antal år. Storleken på avgiften är nämligen viktig eftersom den urholkar ditt sparande. En lägre avgift ger fonden, allt annat lika, en högre avkastning. Flera fonder i premiepensionssystemet har fondavgifter på 0,89 procent, men samtidigt totala kostnader, inklusive courtaget, som ligger på över 2 procent, men varför?.

 

 

Pensionsmyndigheten köpstoppar Solidars fonder. Myndigheten utreder nu om fondbolaget följer reglerna.

 

På tisdagseftermiddagen meddelar Pensionsmyndigheten att fondbolaget Solidars nio premiepensionsfonder inte längre går att köpa på fondtorget. Pensionsmyndigheten utreder om Solidar följer det samarbetsavtal som gäller för fondtorget.

 

Köpstoppet gäller under den tid utredning pågår och slutförs, och innebär att fonderna inte går att välja på fondtorget, säger Ole Settergren, chef för Pensionsmyndighetens analysavdelning.

 

PPM-jätten Solidar har genom att mörka fondavgifter kunnat ta extra betalt i ett antal stora PPM-fonder, enligt SvD:s källor. Solidar beräknas på detta sätt ha tjänat upp till 100 miljoner kronor.

 

Solidars nio premiepensionsfonder värderas till runt 18 miljarder kronor och har cirka 130.000 sparare. om Solidars fonder som har en komplicerad fondstruktur. SvD har rapporterat att fondbolaget kan ha dolt avgifter för Pensionsmyndigheten, något som Solidar förnekar.

 

Comment as anonymous user or register/login
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Tagging