Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medals
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blog

Ska man investerar i Cannabis som småsparare?.

Möjligheten att investera i Cannabis just nu måste ses som ett guldläge. Marknaden öppnar sig mer och mer världen över samtidigt som efterfrågan ökar och ökar. Givetvis finns det ingenting som är riskfritt. Men med tanke på hur seg svenska börsen börjar att bli så kan det vara en bra möjlighet. Men frågan är Ska man investerar i Cannabis som småsparare?.Man kan ha många moraliska och etiska betänkligheter här. Bolagen är börsnoterade och legitima. 

 

 

Cannabis Cannabis – Wikipedia är populärt i Finland, betydligt större än i Sverige. I alla fall bland de finska småspararna som nu investerar i cannabisaktier, enligt Hufvudstadsbladet.  

 

I flera länder är det möjligt att få cannabis utskrivet på recept i medicinskt syfte. Vid årsskiftet blev det helt lagligt i Kalifornien, USA, och i sommar väntas drogen även legaliseras i Kanada.Cannabis börjar sakta men säkert bli lagligt i USA och det kommer finnas många bolag som kommer tjäna stora pengar på detta. speciellt om 5-10 år när cannabis kommer vara lagligt i hela USA.Illegal droghantering är en stor bransch. Om delar av den blir legal handlar det om mycket pengar.

 

Synen på cannabis har blivit allt mer tillåtande. Och nu vill folk vara med och tjäna pengar på det som tidigare främst fanns på svarta marknaden. I Finland har många småsparare nappat.

 

Finska spararnas cannabisfavoriter.

Hufvudstadsbladet skriver att aktier i cannabistillverkande bolag har klättrat i Finland under senhösten. Många finska småsparare använder sig av Nordnet, och där hör cannabisbolagen till de utländska aktier som har handlats mest de senaste veckorna. 

 

Enligt tidningen är det framför allt Aurora Cannabis, Canopy Growth (WEED) och Aphria som lockar. Alla tre är kanadensiska företag, noterade på Torontobörsen. Under året som har gått har de tre bolagens aktiekurser stigit med 250-400 procent, enligt Hufvudstadsbladet.

 

I branschen finns några få bolag som fått den mesta medieuppmärksamheten och då är det inte så förvånande att just de här bolagen ligger i toppen också hos de finländska småspararna. Så hur ska man gå tillväga för att hitta rätt bolag att investera i.Jo då finns det som tur är en riktigt bra lista att kika i som du kan hitta Här.

 

Finland är betydligt större än i övriga nordiska länder.

Hos Nordnet var de tre stora cannabisbolagens omsättning dryg 20 miljoner euro i Finland under 2017. I Sverige, Norge och Danmark var omsättningen i samma bolag 15 miljoner euro – tillsammans, skriver Hufvudstadsbladet.  

Läs mer: På sikt blir hjärnan trög | Forskning & Framsteg

Läs mer: Svenskar kan nu få cannabis på recept

 

Comment as anonymous user or register/login
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Tagging