Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medals
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blog

Inspirationsportföljen för 2018.

 Stockholmsbörsen har stigit med 2,5 % så här långt när det blir dags för Ekonomiblogg att sjösätta inspirationsportföljen 0-1-0-8 2018.

 

Centralbankerna, värderingarna, rekordnoteringarna på börsen, Brexit, Nordkorea, och för första gången sedan 2014 får säljare av bostadsrätter/villor i Sverige ut mindre än utgångspriset i genomsnitt. och inte minst antalet år med en positiv trend, en så kallad tjurmarknad skapar orosmoln på börshimlen och gör att vissa investerare och bedömare tror på en kraftig nedgång inom kort, men jag menar att toppen ännu inte är nådd i aktiemarknaden. 

 

Den svaga börsutvecklingen i november är inget att jaga upp sig över. Istället bör man ta tillfället i akt och exempelvis fiska upp billiga aktier. 2018 gäller det därför att välja rätt eller surfa med när det blivit ovanligt lätt att sprida sina risker. Lättare att sprida riskerna och få en ok avkastning men därför även möjligt för den spekulative att försöka bedöma var uppsidan finns och vikta mer mot det. 

 

Ekonomiblogg är fortsatt positiv ett tag till.

Vi har haft i stort sett gratispengar nu i flera år i Europa, i Sverige och i USA, och då tänker jag på de låga räntorna. Och nu när räntorna och inflationen är på väg upp så kommer pengar att flyttas runt, och det kan gå fort och det kan komma överraskande. Därför håller vi ögonen öppna för faktorer som kan utlösa en kraftig nedgång. Kommer det en kraftig nedgång får vi hoppas att bakdörren är öppen ut ur aktiemarknaden.

 

Att ha en tydlig strategi är ofta en bra idé och kan hjälpa mycket längs vägen. Det bästa är att ha den nedskriven så att man kommer ihåg den och blir påmind om den. Min strategi här på tio bolag är att det finns utrymme för att sälja av lite i portföljen och köpa in mera i de bolag som går bra om det skulle bli turbulent på världens börser.

 

Det finns många typer av investeringsstrategier och egentligen kan man säga att alla sparare har en unik strategi. Man skiljer dock mellan offensiva och defensiva strategier.

 

Men att göra investeringar på aktiemarknaden innebär en risk för förlust och det finns inga garantier för att hela eller delar av det investerade kapitalet kommer att återbetalas. Tidigare resultat är ingen garanti för framtida resultat.

 

Min aktieportfölj här på Trade Venue 2018 som innehåller tio bolag.

 


Acando AB ser B

 

Eolus Vind AB ser B

 

Mr Green & Co AB

 

Mycronic AB

 

Sensys Gatso Group AB

 

Serstech AB

 

SolTech Energy Sweden AB

 

Tobii AB

 

Volvo AB ser B

 

Björn  Borg  AB

 

Ratos AB ser B

Comment as anonymous user or register/login
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Tagging