Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
607
Följare
81
Medals
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blog

Aktien börjar gå upp igen.

Här om dagen tog jag in  Serstech AB i portföljen igen, ser med intressanta ögon på bolaget nu, som börjar ta höjd igen. 

för ett år sedan var jag ägare av bolaget men gick ur alldeles för tidigt, men med en god avkastning aktien gick upp och gick upp till en kurs på över 6kr:-.Men är en förlorare under 2017 kursen har gått ner cir,,,75 %.

 

 

Det är svårt att tajma marknaden äga innehav under längre perioder, utan att hela tiden aktivt driva på mot en planerad avyttring. ... Det betyder att jag kommer att behöva ha mer långsiktiga bolag, sådana bolag som  utveckla under en längre tid i min långsiktiga portfölj. 

 

Det krävs att bolagen skaffat sig en ”kvalitets stämpel” under en lång följd av år för att de ska ingå i en långsiktig aktieportfölj för min del. Mitt sätt att spara i aktier är att jag har bolag som jag har långsiktigt och en del bolag på kort sikt.

 

Många pratar ju om att försöka hitta vilken bransch som ska dra mest framåt härnäst. Det här är oftast det jag tänker på. Exempelvis fortsätter jag som brukligt att kontinuerligt söka nya bolag. Det är så inspirerande när man lyckas hitt rätt.

 

Styrelsens bedömning är att tiden till lönsamma volymorders har varit lång och resurskrävande för ett litet företag som Serstech", heter det. Läs fler

 

Serstech har sett över sin verksamhet och beslutat att det ska bearbeta slutkunder utanför Sverige genom distributörer, i stället för att som i dag använda en egen säljorganisation. Vidare gör bolaget en företrädesemission om cirka 25 miljoner kronor.

 

Villkoren i emissionen är att två befintliga aktier berättigar till teckning av en ny aktie. Teckningskurs per aktie uppgår till 1:15 kronor. Genom företrädesemissionen tillförs Serstech cirka 24,6 miljoner kronor före emissionskostnader.

 

Bolagets hittills största order om 67 miljoner kronor, i juni 2016, gjordes genom en distributör med branschkunskaper och en upparbetad relation med slutkunder. Styrelsen har nu beslutat fortsätta på den vägen och fortsättningsvis endast sälja via distributörer utanför Sveriges gränser.

 

Bolagets finansiella målsättning är fortsatt, att mot slutet av 2019, på rullande tolvmånadersbasis, nå en omsättning överstigande 150 miljoner kronor.

 

Tagging (forum): 
Tagging (blog): 
Comment as anonymous user or register/login
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (28)

Tagging