Ekonomiblogg
Likes
389
Antal inlägg
587
Följare
81
Medals
0
Stad
Lund
Om användaren
Hej! Välkommen till min ekonomiblogg.Framgångsrika beslut börjar med insikt.Bra att vara kreativ och ha fantasi har du någon bra ide om vad du vill göra? Jag själv älskar att köpa & sälja aktier och gör också det över dagen, day trading, även om huvuddelen av min aktieportfölj med tiden kommer bestå av utdelningsaktier med bra utdelning. Ni kan titta in på min blogg och klicka runt och se om ni får en bra ide. Ja kommer att skriva om det i min blogg. Kan du ditt bolag ditt innehav och din position så vågar du äga dem.Gör man något som är roligt så brukar det bli bra.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blog

Är det här bolaget som ska käka upp storbankernas kassako.

Konkurrens som fungerar dåligt.

Ju lägre Riksbankens styrränta har blivit, desto mer pengar har bankerna tjänat.

Är detta bolaget som ska käka upp bankernas kassako? Lånbyte får tillstånd att ge ut egna bolån. De svenska storbankerna har ett starkt grepp över bolånemarknaden som är deras stora kassako. Det tredje kvartalet i år drog de fyra storbankerna in 30 miljarder kronor på det så kallade räntenettot. Enligt Finansinspektionen är bankernas marginal på bolån drygt 1,7 procent, vilket är rekordhögt.

 

Konkurrens handlar om att ge konsumenterna valmöjligheter.

Nu planerar startupen Lånbyte en offensiv för att mumsa i sig en del av del lukrativa bolånekakan. Sedan tidigare erbjuder bolaget en räntepressartjänst som bygger på att Lånbyte ska hitta marknadens bästa räntor åt sina kunder. Men nu tycks Lånbyte förbereda sig för att ge ut egna bolån, utan mellanhand. Enligt uppgift till Breakit har bolaget precis fått tillstånd för kreditgivning enligt lagen om verksamhet med bostadskrediter av Finansinspektionen.

 

Beslutet är dock såpass färskt att det ännu inte är officiellt i myndighetens diarium.

”Jag kan inte kommentera det, förutom att vi har erhållit tillstånd att lämna bostadskrediter”, säger Alexander Widegren, grundare och vd på Lånbyte.Tidigare i år fick bolaget in 10 miljoner kronor från Lena Aplers Collector Ventures.En annan aktör som utmanar storbankerna om bolånen är Stabelo som tillsammans med Avanza ska erbjuda ett bolån med en ränta på 1,29 procent på lån upp till 60 procent av bostadens marknadsvärde.

 

Lånbyte, som är på väg att byta namn till Enkla.com, har tagit fram en tjänst som gör det möjligt att flytta ett bolån helt digitalt och automatiserat. Du som är nyfiken på att kolla in den nya identiteten kan redan nu surfa in på  den nya sajten

 

Comment as anonymous user or register/login
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (14)

Tagging